Gå til hovedindhold

Bofællesskabet Uldum

Uldum Bofællesskab er beliggende i Uldum i et område med parcelhuse, ældreboliger og almennyttige boliger. Der er muligheder for offentlig transport til og fra Horsens og Tørring. Der er indkøbs muligheder i Uldum.

Indhold

    På Uldum Bofællesskab bor der 19 borgere i alderen 22 til 90 år med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne i let eller middelsvær grad. Alle borgerne har verbalt sprog og nogle kan læse og skrive.

    Uldum Bofællesskab ønsker, at borgeren har størst mulig selvbestemmelse. Vi sætter fokus på drømme og borgerens ønsker for eget liv. Dette sikres blandt andet gennem borgermøder hver 14 dag, hvor borgerne deltager i beslutninger, der vedrører deres dagligdag.

    Der tilberedes mad, i fælleskøkkenet på henholdsvis Åbo og Egespring alle ugens dage og der er mulighed for at spise sammen i fælleshusene. Til hverdag leveres maden fra Uldum Kro. I weekenderne står borgeren, sammen med personalet, for at lave maden. Det er en fælles opgave for borgerne og personalet og dække bord og rydde op efter aftensmaden.
    Borgerne bor i egen 2 værelses lejlighed, hvor der er tekøkken, stue, soveværelse, badeværelse samt en terrasse.

    På afdeling Åbo bor der 8 borgere i alderen 37 år til 65 år. Af de 8 borgere bor de 3 i lejligheder i nærmiljøet men deltager i aktiviteter i bofællesskabet på lige fod med øvrige borgere.

    På afdeling Egespring er der 10 borgere i alderen 22 år til 90 år. Af de 10 borgere bor de 2 i lejligheder i nærmiljøet men deltager i aktiviteter i bofællesskabet på lige fod med øvrige borgere.

    Vil du søge et af Hedensted Kommunes tilbud til voksne med handicap?

    Kontakt
    Visitationen Voksenhandicap

    Niels Espes Vej 8
    8722 Hedensted

    Telefontid:

    Mandag til fredag kl. 9.00 - 13.00
    Telefon: 79 75 58 20

    Visitatorerne kan kontaktes direkte mellem kl. 09.00-10.00. 

    Send Digital Post til Visitation Voksenhandicap

    Vil du vide mere om Bofællesskabet Uldum?

    Borgerne har alle behov for socialpædagogisk støtte til at arbejde med og udvikle færdigheder i forhold til blandt andet:

    • Almindelige, daglige aktiviteter i hjemmet.
    • Strukturerer døgnrytme og dagsstruktur
    • Kontakten med familie og venner.
    • Blive mere selvstændige og selvhjulpne.

    De fleste borgere har et aktivt liv, de går til sport, Klub 88 (kreativ klub) og hockey. Derudover går de på arbejde i hverdagene.

    Der bliver også tilbudt forskellige aktiviteter i bofællesskabet. Nogle faste og andre når der er noget, borgerne ønsker.

    Uldum Bofællesskab er oprettet efter almenboliglovens § 105 stk.2, hvor borgerne bor i egne lejligheder og har rettigheder efter lejeloven.

    Borgerne bor i egen lejlighed. Lejlighederne er fordelt på to afdelinger liggende på samme matrikel (afdeling Åbo og afdeling Egespring).

    Afdeling Åbo har en fælles lejlighed med pænt nyere køkken, spise- og opholdsstue, gangarealer, personalefaciliteter. Desuden findes fælles vaskerum og diverse opbevaringsrum. Der er en stor græsplæne med drivhus, som beboerne holder, sammen med en havemand. Der er indrettet bålsted med videre. Der er terrasse til fælleslejligheden med udendørs bordtennis, bålsted, grill med videre.

    Afdeling Egespring er opbygget med, et stort lyst fællesrum med køkken, spise- og opholdsfaciliteter. Borgernes lejligheder har direkte adgang til fællesrummet. Herudover er der vaskerum og personalefaciliteter. Udendørs er en stor terrasse med spisefaciliteter og grill samt en stor græsplæne.

    På Uldum Bofællesskab støttes og vejledes borgeren gennem samtaler og vejledning til at opnå større selvstændighed. Borgerens støtte tager udgangspunkt i borgerens ønsker og behov og med hensyntagen til hvad den enkelte kan, vil og gerne vil lære.

    Mange af vores borgere har primært brug for, verbal guidning. Enkelte har også brug for fysisk støtte til enkelte opgaver.

    Neuropædagogikken er central i den daglige pædagogiske tilgang i bofællesskabet, hvor vi tilstræber at borgeren skal være medspiller i eget liv. Alle medarbejdere er uddannet i neuropædagogisk teori og metode. Det gør medarbejderne i stand til at forstå hvordan borgerens handicap og adfærd hænger sammen og herved skabe en relation til borgeren, der skaber tryghed og udvikling.

    Derudover er der en faglig orientering mod en:

    • Anerkendende tilgang
    • Empowerment-tilgang
    • Relationel tilgang
    • Autismepædagogisk tilgang
    • Visuel strukturs tilgang

    Al pædagogik er tilpasset den enkelte borger hvor følgende metoder anvendes:

    • Kontakt-Ø
    • Visuel struktureret pædagogik
    • Mobilize me
    • Sanseorienteret pædagogik
    • Coaching
    • KRAP
    • NADA

    På Uldum Bofællesskab ser vi de pårørende, som en vigtig ressource i, og en vigtig del af borgernes liv. Vi støtter gerne borgerne i kontakten til pårørende, ligesom de altid er velkomne på bofællesskabet.

    Familien er altid velkommen til at kontakte bofællesskabet. Hvor meget familien skal være inddraget i borgerens liv, er borgerens beslutning.

    Ved indflytning tilbyder vi et møde med nærmeste familie, hvor vi drøfter og aftaler forventninger til hinanden.

    På Uldum Bofællesskab arbejder der pædagoger, pædagogiske assistenter og omsorgsmedhjælpere. Derudover har vi pædagogstuderende samt nattevagt, der deles mellem de 2 afdelinger. 

      Se flere botilbud